Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmeti

1- Görüşmeler: Psikolojik danışma hakkında bilgi edinmek ya da psikolojik danışma hizmetinden yararlanmak istiyorsanız, telefon/e-posta aracılığıyla ya da merkezimize gelerek danışmanlarımızla görüşerek randevu alabilirsiniz. İlk başvurunuzda sizinle bir ön görüşme yapılır. Ardından danışmanınızla kararlaştırdığınız gün ve saatte (Haftada bir gün yaklaşık 45 dakika) görüşmelere devam edebilirsiniz.

Görüşmelerde; iletişim, kimlik arayışı, çekingenlik ve yalnızlık sorunları, sınav kaygısı, stresle başa çıkma, başarı-başarısızlık, cinsel, çevresel ve ailevi sorunları ile baş edebilme ve problem çözme becerileri geliştirilir. Bireysel farkındalıklar arttırılmaya çalışılır. Belirlenen sorunlarla başa çıkmada bireyi güçlü kılacak yöntem ve teknikler uygulanır.

2- Yönlendirme: Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetleri “sağlıklı bireylere” verilen profesyonel bir hizmettir. Bazen görüşme sonrası belirlenen sorunlarla baş etmede psikiyatrik veya başka uzmanların desteği gerekebilir. Böyle durumlarda danışanlar uzman kişilere yönlendirilir.

3- Eğitim Seminerleri: Gerek öğrenciler, gerekse fakülte ve yüksekokul idarelerince talep edilen veya birimimizce gerekli görülen konularda bizzat okullara gidilerek öğrenci ve personele yönelik eğitim seminerleri verilir.

4- Koruyucu Çalışmalar: Öğrencilerde sorun oluşmadan, zorlandıkları konuları belirlemek amacıyla bazı anket ve testler uygulanır. Bu anket ve testlerin değerlendirilmesi sonrasında; öğrencilere yapılması gereken bilgilendirme toplantıları, etkileşim grupları, psikososyal destek, bireysel görüşmelere çağırma gibi koruyucu çalışmalar planlanır.

Eğer siz de aşağıda belirtilen duygu ve düşüncelere sahipseniz birimimize gelerek ücretsiz şeklide randevu alabilir ve bu konularla ilgili psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetinden yararlanabilirsiniz.

• Kendimi daha yakından tanımak istiyorum,
  • Kimseye anlatamadığım, ancak birileri ile paylaşmak istediğim duygu ve düşüncelerim var,
  • Yaşamımın gidişatından hoşnut değilim.
  • Meslek ve kariyerimle ilgili hedefler belirlemek istiyorum.
  • Nasıl ders çalışacağımı bilmiyorum.
  • Başarılı olmak istiyorum.
  • Nasıl öğreneceğimi bilmiyorum.
  • Sınav kaygısı yaşıyorum.
  • Topluluk içinde konuşma kaygısı yaşıyorum.
  • Hayatımda bir şeyler ters gidiyor.
  • İnsanlarla daha etkili iletişim kurmak istiyorum.
  • Son günlerde moralim bozuk.
  • Kendimi sürekli yorgun ve üzgün hissediyorum.
  • Son günlerde yoğun stres ve kaygı yaşıyorum.
  • Yeni arkadaşlıklar kurmakta zorlanıyorum.
  • Sosyal ortamlarda yoğun kaygı hissediyorum.
  • Ev ya da oda arkadaşlarımla sorunlarım var.
  • Duygusal ilişkilerimde sıkıntılarım var.
  • Sosyal becerilerimi geliştirmek istiyorum.
  • Zorlu ve travmatik yaşam olaylarına maruz kaldım.
  • Sevdiğim bir yakınımı kaybettim.
  • Öfkemi kontrol etmekte zorlanıyorum.

Randevu oluşturmak için doğrudan birimimize gelebilir,

0242 310 21 64 nolu telefonu arayabilir ya da

http://mediko.akdeniz.edu.tr/randevuAl linkine tıklayarak online randevunuzu oluşturabilirsiniz.

Eklenme tarihi :14.12.2022 13:43:35
Son güncelleme : 10.03.2023 16:28:34