Mesa_de_trabajo_1_copia_2.png

Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı, 3.2.1984 tarih / 18301 sayılı resmi gazetede yayınlanan "Yükseköğretim Kurumları Mediko-Sosyal Sağlık,Kültür  ve Spor işleri Dairesi Uygulama Yönetmeliği" gereğince kurulmuştur. Bu yönetmelik 2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 46. ve 47. maddeleri uyarınca Üniversitelerde kurulacak Mediko - Sosyal, Sağlık, Kültür ve Spor İşleri Dairesinin teşkilatlanması, yönetimi, çalışmaları, görevlilerin yetki ve sorumluluklarına ilişkin genel hükümleri kapsar.

Başkanlığımız, buna bağlı olarak Üniversitemizde öğrencilerimizin Sağlık, Sosyal, Kültürel, Danışma ve Rehberlik ile Spor ihtiyaçlarını karşılayan ve eğitim - öğretimi destekleyen bir hizmet birimidir.

Üniversite öğrencilerinin beden ve ruh sağlıklarının korunması, hasta olanların tedavi edilmesi veya ilgili bölüme yönlendirilmesi, barınma, beslenme, çalışma, dinlenme ve ilgi alanlarına göre ders dışı zamanlarının değerlendirilmesi, yeni ilgi alanlarının kazanılmasına imkan sağlanması, gerek sağlık gerekse sosyal durumlarının iyileştirilmesine, yeteneklerinin ve kişiliklerinin sağlıklı bir şekilde gelişmesine imkan verecek hizmetlerin sunulması, onların ruhsal ve bedensel sağlıklarına özen gösteren bireyler olarak yetiştirilmesi, birlikte düzenli ve disiplinli bir çalışma, dinlenme ve eğlenme alışkanlıklarının kazandırılması amacıyla 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanununun, 2880 sayılı değişik 46. ve 47. maddeleri uyarınca kurulmuştur.

Eklenme tarihi :1.09.2022 13:21:49
Son güncelleme : 1.09.2022 13:23:24