Hakkımızda

Merkezi Yemekhane Müdürlüğü Akdeniz Üniversitesinin Rektörlük, Fakülte, Yüksekokul, Merkez, Enstitülerinde görevli İdari ve Akademik personelleri ile öğrencilerine öğle ve akşam yemeği hizmeti veren bir birimdir.

6000 m2 kapalı alana sahip Merkezi Yemekhane’de ; 5 öğrenci, 2 personel servis bankosu ayrıca Merkezi Yemekhane’ye bağlı 5 adet dış birimi; Diş Hekimliği Fakültesi (2 öğrenci, 1 personel servis bankoları), İlahiyat Fakültesi (2 öğrenci, 1 personel servis bankoları), Edebiyat Fakültesi ( öğrenci ve personel için 1 servis bankosu), Yakut Çarşısı (3 öğrenci servis bankosu), Sosyal Bilimler MYO. (öğrenci ve personel için 1 servis bankosu) yemekhaneleri ile hizmet vermektedir.

İki mutfak ile hizmet veren birimde 2 Diyetisyen, 2 Gıda Mühendisi tarafından 5179 Sayılı Gıdaların Üretimi, Tüketimi Ve Denetlenmesine Dair  Kanun Hükmünde Kararname, TSE Standartları, Türk Gıda Kodeksi,  Sağlık Bakanlığı Yönetmeliklerine ve kalite yönetim sistemine uygun olarak çalışmalar yapılmaktadır.

Diyetisyenler, tüketicilerin beslenme ihtiyacı ve isteklerini göz önünde bulundurarak elektronik ortamda aylık  menüler  planlamakta ve  Gıda Mühendisleri T.C Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan Gıda Mevzuatların güncel hallerini tespit ederek, birlikte son tüketiciye sunulmasına kadar geçen süreç aşamasını kontrol etmektedirler.

Belirtilen bu süreç aşaması; aylık hazırlanan menüler üzerinden ihtiyaç duyulan malzemelerin mevzuat üzerinden son halini araştırıp Teknik Şartnameler hazırlanarak bir önceki yılın tonajları üzerinden yapılan bir hesaplama sonucu 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu ile yıllık ihaleye çıkılarak yapılmaktadır. İhale sonuçlanıp tedarikçiler belirlenerek aylık/haftalık ürünlerin yemekhaneye tedariki sağlanır. SKS Daire Başkanı ve Yemekhane Müdürü’nün belirlemiş olduğu Muayene Komisyonu tarafından ürünlerin kontrolü yapılarak depolara konulması, daha sonra vardiyalar halinde Yemekhane Personelleri tarafından ürünlerin işlenip tüketiciye sunulmasına, öğlen ve akşam yemek hizmeti verilip, temizliğinin yapılıp son kontrolden sonra iş bitiminin yapılmasına kadar uzun bir süreç işlemektedir. Bünyemizde kendi personellerimiz haricinde öğle ve akşam yemekleri servis sürecinde kısmi zamanlı çalıştırdığımız öğrencilerimiz ile Merkezi Yemekhane olarak öğrencinin hem beslenme ihtiyacını hem de iş hayatına atılmadaki bir basamağı olarak destek sağlamaktayız.

İhale süresi boyunca Diyetisyen ve Gıda Mühendisi ekibi ile tedarikçi ziyaretleri yapılarak hangi şartlarda hizmet alınacağı yerinde de tespit edilir. Ayrıca aylık sunduğumuz menü listesi üzerinden Özel bir Gıda Laboratuvarı tarafından otokontrolü sağlamak amacıyla aylık periyodik analizler yaptırılmaktadır.

Yemekten faydalanmak isteyen öğrencilerimiz; yemek maliyetinin Üniversite Yönetim Kurulu tarafından tespit edilen bir kısmını katılım payı olarak ödemek suretiyle, yemek yiyebilmektedirler. Yemek maliyetinin geri kalan kısmı ise; Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Öğrenci Sosyal Hizmetler bütçesinden karşılanmaktadır.

Üniversitemizde, Üniversite Yönetim Kurulu Kararı ile öğrencilerimizin % 5’i ücretsiz olarak öğle yemeğinden yararlanmaktadır.

Merkezi Yemekhane Türkiye'de ilk defa TurkStudent.net tarafından düzenlenen Yılın En İyi Üniversite Yemekhanesi Yarışması'nda Üniversite öğrencilerinin oyları ile 2005'in en iyi üçüncü yemekhanesi ödülünü almıştır.

2009 Yılında ise Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü  Kalite Yönetim Sistemini  en iyi uygulayan birim ödülünü almıştır.

Eklenme tarihi :10.01.2023 12:34:05
Son güncelleme : 10.01.2023 12:34:05