Akdeniz Üniversitesi

merkezi yemekhane

Hakkımızda

Merkez Yemkehane İşletme Müdürlüğü Akdeniz Üniversitesinin Rektörlük, Fakülte, Yüksekokul, Merkez, Enstitülerinde görevli İdari ve Akademik personel ile öğrencilerine öğle yemeği hizmeti veren bir birimdir.

6000 m2 kapalı alana sahip bina, 5 öğrenci yemekhanesi ve 2 personel yemekhanesi ile hizmet vermektedir.

Yemekten faydalanmak isteyen öğrencilerimiz; yemek maliyetinin Üniversite Yönetim Kurulu tarafından tespit edilen bir kısmını katılım payı olarak ödemek suretiyle, yemek yiyebilmektedirler. Yemek maliyetinin geri kalan kısmı ise; Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Öğrenci Sosyal Hizmetler bütçesinden karşılanmaktadır.

Üniversitemizde, Üniversite Yönetim Kurulu Kararı ile öğrencilerimizin % 5’i ücretsiz olarak öğle yemeğinden yararlanmaktadır.

Merkez Yemekhane Türkiye'de ilk defa TurkStudent.net tarafından düzenlenen Yılın En İyi Üniversite Yemekhanesi Yarışması'nda Üniversite öğrencilerinin oyları ile 2005'in en iyi üçüncü yemekhanesi ödülünü aldı

2009 Yılında ise Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü  Kalite Yönetim Sistemini  en iyi uygulayan birim ödülünü aldı.

İki mutfak ile hizmet veren birimde Diyet Uzmanları tarafından 5179 Sayılı Gıdaların Üretimi, Tüketimi Ve Denetlenmesine Dair  Kanun Hükmünde Kararname, TSE Standartları,Türk Gıda Kodeksi, Sağlık Bakanlığı Yönetmeliklerine ve kalite yönetim sistemine uygun olarak çalışmalar yapılmaktadır.

Diyet Uzmanları, tüketicilerin beslenme ihtiyacı ve isteklerini göz önünde bulundurularak elektronik ortamda menüler planlanmakta ve hesaplanmaktadırlar.

Gıda Maddeleri alımı 4734 Sayılı ihale Kanunu ile yıllık yapılmaktadır.